Parlagfüvet láttál a II. kerületben? Vagy máshol? Jelezz! Tel: +36-1-224-0090 Email: szovetseg2ker@gmail.com

Ki az a Parlagfüles?

Parlagfüles a Szövetség a II. kerületért frakció parlagfű-irtásért felelős csapattagja. Parlagfüles és a Szövetség a II. kerületért nyáron járja a II. kerületet, és ha valahol parlagfüvet látunk, kiirtjuk vagy ha nagy mértékben elburjánzott területet találunk, jelentjük a megfelelő hatóságnak.

A nyár egyik legnagyobb problémája a parlagfű és a megnövekedett pollenkoncentráció. Sokan sokfélét tehetnek a parlagfű ellen, de a legfontosabb szereplő mi magunk vagyunk. Akiknek nem kell az allergia nehézségével megküzdeni, kevésbé szembesülnek a probléma nagyságrendjével. Minden harmadik embertársunk küzd valamilyen formában allergiával, nagyrészük légúti jellegű nehézségekkel, azaz többnyire a parlagfűvel is.

 

Parlagfüles segít megtisztítani a kerületet!

A parlagfüvet könnyű felismerni, könnyű kitépni, eltávolítani. Messze nem akkora erőfeszítés, mint amekkora könnyebbséget jelent allergiával küzdő társainknak. Parlagfüles egy szimbólum: annak a szimbóluma, hogy mi itt a II. kerületben igyekszünk odafigyelni egymásra és megtenni mindazt, amit tehetünk egymás nyugodt életéért.

A parlagfű irtása közterületen az önkormányzatok, magánterületen a tulajdonos feladata. Július 1.-jétől magánterületen már kényszerkaszálás is elrendelhető, ami jelentős büntetést vonhat maga után. Nekünk nem célunk a büntetés. Mi egy dolgot szeretnénk: kevés pollent, normális életet mindenkinek.

Csatlakozz Parlagfüleshez!

Parlagfüles és a Szövetség a II. kerületért nyáron járja a II. kerületet, és ha valahol parlagfüvet látunk, kiirtjuk vagy ha nagy mértékben elburjánzott területet találunk, jelentjük a megfelelő hatóságnak.

Ha Ön is lát valahol parlagfüvet, arra kérjük, jelentse nekünk, és intézkedünk! Ha megadja elérhetőségeit, visszajelzünk!

Parlagfüvet látott a II. kerületben? Jelentse nekünk!

Parlagfüles és mi szorgosan irtjuk a II. kerületben felbukkanó parlagfüvet, illetve szükség esetén bevonjuk a felelős hatóságokat. Július 1-jétől már kényszerkaszálás is elrendelhető, ha más megoldás nincs, ehhez folyamodunk. Egyetlen célunk van: nyugodt nyár mindenkinek, bármilyen eszközzel. Ha valahol parlagfüvet, szennyezett területet látott, jelezze nekünk!

Mobile version: Enabled